Caption

Caption Easy Does It bottles

Caption is een revolutionair product op de beauty markt, bekroond met de prestigieuze O-Wards in 2015 en de Beauty Astir in 2014. Dit systeem wordt alom geprezen maar werkt het echt zo goed als dat wordt beloofd? Ik heb het uitgebreid voor je getest en laat je vandaag zien wat mijn mening is.

We kennen allemaal wel de “gel” nagellakken die je zonder lamp kunt gebruiken. Daar kan ik heel kort over zijn, geen lamp = geen gel. Toch blijven dit soort gel-like lakken wel iets beter zitten dan een normale nagellak maar ik ben er tot nu toe nog geen een tegen gekomen die de houdbaarheid van een gelpolish heeft.

Caption is ook zo’n systeem, een nagellak met de eigenschappen van een gelpolish, dit alles zonder gebruik van een LED of UV lamp. De garanties die Caption geeft zijn niet mis:

  • Blijvend mooie verzorgde nagels met ‘gellook’ zonder afbladderen.
  • Houdt tot wel 9 dagen, afhankelijk van lifestyle en conditie van de natuurlijke nagels. Betrouwbare ‘vuistregel’ is: resultaat blijft 2 tot 3 maal langer zitten dan met andere lakken.
  • Een (uiterst zeldzame) tussentijdse chip is in een handomdraai bijgewerkt, zonder kleurverschil.
  • CAPTION Base Coat maakt broze en beschadigde nagels binnen twee maanden sterker.
  • Absoluut veilig, beschadigt de natuurlijke nagel niet, ook niet bij verwijderen!
  • Verwijderen gaat eenvoudig en snel met nagellakremover.
  • Houdt langer als nagels professioneel (zoals in de salon) zijn voorbehandeld (dwz.: met zachte sponsvijl voorzichtig bufferen, vetvrij maken, reinigen met alcohol en voorbehandelen met Young Nails Proteinbond).
  • Bij gebruik op broze en beschadigde nagels of na verwijderen van een gel- of acrylapplicatie, direct een geweldig resultaat. De houdbaarheid van dit verkregen resultaat is echter kort. Bij broze en beschadigde nagels is de houdbaarheid van het eindresultaat niet gegarandeerd en sterk afhankelijk van de algemene conditie van de natuurlijke nagels.
  • Geeft ook over acryl en gel een zeer mooi resultaat.

Ik kreeg de kleur Easy Does It om te testen.

Kleur

Caption Easy Does It is een lila-roze tint met een wat koele ondertoon. De lak bevat een zéér fijne paarse shimmer. De shimmer is echter nagenoeg niet te zien op de nagel. De kleur is wel heel zoet en oogt erg verzorgd.

Caption Easy Does It bottle

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel, hier zie je de shimmer wel heel duidelijk zitten echter is deze opname een extreme vergroting. De kleur wijkt af van de werkelijkheid, de juiste kleur is op alle overige foto’s te zien.

Caption Easy Does It macro

Formule en werkwijze

De Caption lakken gebruik je niet alleen, om het optimale resultaat te bereiken is het belangrijk dat je ook de Caption Base Coat en de Caption Top Coat gebruikt.

Caption Easy Does It bottles

Het werken met Caption wijkt af van hoe je normaal te werk zou gaan.

Base Coat

Caption Easy Does It Base Coat bottle

De Base Coat is een vrij dikke, enigszins troebele, substantie maar bij dun aanbrengen zal hij niet uitlopen in de nagelriemen.
Je brengt de Base Coat aan op alle tien nagels, je werkt dus niet per hand. Dit heeft te maken met de droogtijd van de Base Coat.

Kleur

Caption Easy Does It bottle

Zodra je klaar bent met het aanbrengen van de Base Coat ga je direct verder met het aanbrengen van de kleur. De kleur, in dit geval Easy Does It is ook iets aan de dikke kant maar wel een stuk dunner dan de Base Coat. Het is een fijne lak om mee te werken, het aanbrengen gaat eenvoudig. Volgens de gebruiksaanwijzing kan het bij lichte kleuren nodig zijn om twee lagen aan te brengen, dat klopt in dit geval wel. Op de swatches zie je twee laagjes en dat is voldoende voor een egaal dekkend geheel.

Caption Easy Does It hand holding bottle

Top Coat

Caption Easy Does It Top Coat bottle

Zodra de kleur op de nagels zit ga je direct door met het aanbrengen van de topcoat, je hoeft dus niet te wachten omdat de topcoat werkt als een sealer. De topcoat is van een fijne dikte, je hebt een dun laagje nodig. De topcoat verzegeld de manicure en is touchdry binnen één minuut en na 12 – 15 minuten volledig uitgehard. En daar was ik wat sceptisch over. Binnen één minuut was de lak inderdaad touchdry. Na een kwartier was hij wel hard maar ik kon er nog wel deukjes in maken naar mijn idee was hij pas na een uur of 6 écht hard, dus wel iets sneller dan een normale lak maar de 12 – 15 minuten zijn niet gelukt.

Finish

De glans van de topcoat is waanzinnig mooi! Het is het eerste ‘gellook’ product waarvan ik vind dat het echt de glans van een gelpolish benaderd.

Caption Easy Does It closeup nails

Mijn oordeel

Het is een bijzonder prettig systeem om mee te werken. Je kunt even snel je nagels lakken zonder dat je bang hoeft te zijn om beschadigingen. Ondanks dat hij niet binnen 12 – 15 minuten volledig uitgehard is is hij wel voldoende hard om beschadigingen te voorkomen.

Houbaarheid

Caption claimt dat de lak tot wel 9 dagen netjes blijft, of in ieder geval 2 tot 3 keer zolang houdt als een normale nagellak. Ik heb meerdere van dit soort systemen getest maar nooit ontkwam ik aan chips en/of tipwear.
Ik kreeg de lak binnen op 3 februari en ik heb hem die dag ook gelakt en gefotografeerd. Vandaag, 16 februari, heb ik opnieuw foto’s gemaakt en de lak verwijderd. Na 13(!!) dagen zat de lak nog keurig op zijn plek, op een heel kleine chip en minimale tipwear na was er niets te ontdekken. De glans van de topcoat was nog net zo mooi als op dag 1.Het verwijderen gaat inderdaad met een normale nagellak remover, het gaat wel iets lastiger dan met een normale lak.

Caption Easy Does It after 13 days

Op de foto hierboven zie je het resultaat na 13 dagen. De uitgroei verraadt wel dat de lak al lang zit maar verder is er niets te ontdekken aan de manicure. Ik ben hier serieus van onder de indruk!

Aan mijn rechterhand brak een nagel af. Normaal als er een nagel breekt als ik nagellak op heb dan bladdert de lak af op de breukrand. Bij Caption is dat niet het geval, het ziet eruit als het gewoon een heel kort nageltje is wat normaal is gelakt. En voor het geval je het je afvraagt, mijn middelvinger aan mijn rechterhand is scheef, die is ooit gebroken en nooit goed hersteld 😉

Caption Easy Does It after 13 days closeup nails right hand

Caption is wat mij betreft echt de moeite waard. De producten doen heel simpel wat ze beloven, en meer. Het is in eerste aanschaf wel een prijzig systeem maar omdat het zo ontzettend lang mooi blijft doe je er ook erg lang mee. De prijs-kwaliteit verhouding is prima bij de Caption producten.

De Caption Base Coat (10ml) kost €15,95, de kleur Easy Does It (10ml) kost €16,95 en de High Shine Topcoat (10ml) kost €15,95. Je kunt meer prachtige Caption producten vinden in de webshop van Nails4Fashion.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.