Essence Hope for Love

Essence Hope for Love bottle

Vandaag laat ik de swatches zien van dit zachte, roze nagellakje.

Nude lakken zijn al een poosje niet meer weg te denken uit het modebeeld. Het zijn lakken die goed bij je huidskleur passen en mooi neutraal ogen. Je hebt met een nude nagellak een prachtige en verzorgde manicure zonder dat het direct erg opvalt.

Essence heeft een hele collectie gewijd aan de nude trend. Essence heeft een behoorlijke kleur range waardoor er voor iedereen wel een passende nude tint verkrijgbaar is. Ik heb een aantal mooie lakken uit deze collectie weten te bemachtigen.

Ik heb de volgende kleuren:

Kleur

Qua kleur vind ik het geen echte nude tint, hij is zacht roze met een wat koele ondertoon die hem een frisse uitstraling geeft. Ondanks dat het geen échte nude is is het natuurlijk wel een fijn kleurtje. Doordat hij zo zacht is is het gelukkig ook geen heel opvallende kleur.

Essence Hope for Love hand holding bottle

Formule

De dikte van Essence Hope for Love is erg prettig, je kunt het zelfs ook iets dikker aanbrengen zonder dat hij uitloopt. Toch kan ik je aanraden om de laagjes dun te houden want hij heeft erg de neiging om chalky te worden waardoor hij ook niet netjes straks trekt. Op de swatches kun je dit een beetje terug zien.
De dekking is prima, met twee dunne laagjes is hij volledig dekkend.

Essence Hope for Love closeup nails

De Trend edition lakken van Essence hebben een prettig kwastjes. Vaak is het bij budget lakken helaas zo dat het kwastje niet altijd even goed is maar bij Essence heb je dat gelukkig niet. Het is een vrij kort kwastje dat netjes recht is afgesneden waardoor je er keurig mee kunt werken.

Essence Hope for Love bottle and brush

Finish

Essence Hope for Love heeft van zichzelf een prachtige hoogglans finish. Op de swatches hierboven heb ik geen topcoat aangebracht zodat je de originele finish kunt zien. Toch is het wel raadzaam om een topcoat aan te brengen, niet voor de glans maar wel ter bescherming omdat hij erg snel beschadigd. Ik had op dag 1 de eerste chips al zonder topcoat.

Het is een crème lak en die zijn ook prachtig met een matte topcoat.

Essence Hope for Love matte finish hand holding bottle

Ondanks dat het geen echte nude is vind ik het een prettig kleurtje, zeker in de lente! Van de Essence lakken vind ik de prijs-kwaliteit verhouding ontzettend goed. Essence Hope for Love is te koop bij Kruidvat en kost slechts €1,89.

Bekijk hier de andere kleuren uit de Essence I love the Nudes collectie.