essence The Iced

essence the Iced closeup bottle

Vandaag begint de lente officieel maar toch heb ik nog een winters lakje voor je.

De essence Winter? Wonderful! collectie kwam in december in de winkels. De collectie bestaat uit mooie producten in winterse kleurtjes als wit, blauw en ijsgrijs maar ook de meer warme tinten als roze en licht abrikoos.

In de collectie zitten de volgende nagellakken:

Kleur

Essence the Iced is een prachtige witte keur met een parelmoer glansje. De lak zit bomvol met een soort grove, witte volkjes die echt de illusie wekken van een laagje ijs op je nagels. Ondanks dat het een witte kleur is geeft hij geef Tipp-ex effect, hij oogt meer nude op de nagels.

essence the Iced hand holding bottle

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel. Je kunt mooi de vlokjes zien en daarop zie je ook goed de parelmoer glans.

essence the Iced macro

Formule

De substantie van essence The Iced is erg prettig, hij heeft een fijne dikte ondanks dat hij bomvol met de vlokjes zit. Hij brengt gemakkelijk aan en verspreid zich ook goed over de nagel, je hoeft dus niet te deppen. Hij is wel erg sheer, op de swatches zie je drie laagjes. Ik vind het zelf niet zo geschikt om over een andere kleur aan te brengen dus heb ik ervoor gekozen om hem dekkend te maken.

essence the Iced closeup nails

Bij budget nagellakken is het kwastje vaak niet erg prettig, bij essence is dat niet het geval. De kwastjes van de essence lakken zijn altijd erg goed, ze zijn recht afgesneden en nemen voldoende lak op.

essence the Iced closeup bottle and brush

Finish

De finish van essence The Iced is super leuk! Hij is wat korrelig maar niet zo grof dat het een liquid sand finish is. De parelmoer glans laat hij heel duidelijk zien. Ik heb op de swatches geen topcoat aangebracht. De houdbaarheid is matig, ik had na anderhalve dag al fors wat tipwear en ook de eerste chips lieten zich zien. De houdbaarheid kun je verlengen met een goede topcoat maar dan ben je wel het leuke effect kwijt.

essence the Iced closeup nail

De Winter? Wonderful! collectie is helaas niet meer te koop. Je hebt echter wel kans dat je de producten in de uitverkoopbakken terug kunt vinden bij Kruidvat.