essence the Masked Ball

Essence the Masked Ball bottle

Vandaag laat ik je weer een prachtige lak zien uit de essence Merry Berry collectie van essence.

De Merry Berry collectie is uitgebracht door essence rond de feestdagen. Het is een feestelijke collectie die ook nu nog erg leuk is om te dragen.  De collectie bestaat uit prachtige make-up artikelen en ook vier nagellakken en 1 topcoat.

De collectie bevat de volgende kleuren:

  • The Masked Ball
  • Purple with Purpose
  • Pink & Perfect
  • Red Rocks
  • I Love My Golden Pumps

Kleur

Essence the Masked Ball is een heel mooie paarse crème lak die naar een mauve tint neigt. Het is een mooie donkere kleur met een wat koelere ondertoon erin.

Essence the Masked Ball hand holding bottle

Formule

De formule van essence the Masked Ball is echt onvoorstelbaar goed, zeker gezien de prijs van de lak. Hij is iets aan de dikkere kant maar dat is niet hinderlijk doordat hij niet klonterig wordt hij levelt wel mooi uit waardoor je een spiegelgladde laag op je nagels krijgt. De lak bevat behoorlijk wat pigment, dat kan ervoor zorgen dat de natuurlijke nagel verkleurd als je geen – goede – basecoat gebruikt. Een voordeel van de goede pigmentatie is dat je aan slechts één laagje genoeg hebt voor een egaal dekkend geheel. Op de swatches zie je dan ook maar één laagje.

Essence the Masked Ball closeup nails

De flesjes van de Merry Berry collectie zijn super cute. Het is een kort rond flesje met een gouden bolletje als dopje. Het kwastje is wat aan de korte kant maar wel van een fijne kwaliteit.

Essence the Masked Ball bottle and brush

Finish

Essence the Masked Ball droogt erg snel op en heeft van zichzelf een heel mooie hoogglans finish. Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. Toch is een topcoat wel aan te raden om de houdbaarheid iets te verlengen, hoewel die met 3 dagen zonder chips ook niet heel erg slecht is hoor!

Crème lakken en een matte topcoat zijn, wat mij betreft, echt een gouden combinatie. De matte topcoat die ik gebruik is van OPI.

Essence the Masked Ball matte finish hand holding bottle

De essence Merry Berry was tot eind december verkrijgbaar maar ze liggen momenteel wel in de opruimbakken bij Kruidvat. De prijs was €1,99 voor een flesje. De prijs-kwaliteit verhouding van de essence producten blijft mij toch keer op keer verbazen. De producten hebben een geweldige kwaliteit voor het zeer zachte prijsje.