FM Sweet Latte

FM Sweet Latte bottle

Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met de parfums van FM en onlangs kreeg ik de vraag of ik ook hun nagellakken wilde testen. Aangezien het parfum goed bevalt had ik hoge verwachtingen van de nagellak.

FM is een afkorting voor Frederico Mahora. Dit merk is bekend geworden door zijn parfums. De parfums worden gemaakt van parfum-concentraten waarmee ook geuren van grote merken gemaakt worden. De geuren zijn dus geïnspireerd op grote namen. Ik heb zelf één parfum van FM thuis staan en die bevalt mij erg goed dus ik wilde de nagellak absoluut graag testen.
Van de nagellakken kan ik niet ontdekken of ze zijn geïnspireerd op grote namen.

Kleur

FM Sweet Latte is een rozé gouden kleur. De kleur past prima bij de trends van dit moment. Het is een vrij zachte tint en bij mijn huidskleur lijkt het bijna een nude te zijn. Sweet Latte heeft een wat koele ondertoon door de zilveren shimmer die hij over zich heen heeft.

FM Sweet Latte macro

Ik vind het wel een mooie kleur, prima voor een wat meer formele gelegenheid.

FM Sweet Latte hand holding bottle

Formule

De formule van FM Sweet Latte is iets aan de dunne kant maar je kunt er wel erg netjes mee werken. Let alleen op dat je niet in al té dikke laagjes werkt om uitlopen in de nagelriemen te voorkomen. Hij laat wel lichtjes wat kwaststreken zien maar het is niet heel erg opvallend dat het storend is. De droogtijd is iets minder fijn, na 10 minuten was hij nog altijd nat. De dekking is wel prima, op de swatches heb ik twee dunne laagjes aangebracht. Ik had eigenlijk verwacht dat hij een stuk meer sheer zou zijn.

FM Sweet Latte closeup nails

De lakken van FM komen in een chique uitziend, zwart doosje. Iets wat ik eigenlijk bij alleen de écht dure merken als Chanel gewend ben.

FM Sweet Latte box

Het flesje is wat simpel maar ziet er wel netjes uit. Het kwastje is relatief lang als je kijkt naar de lengte van het flesje. Het is een kwastje van een redelijke kwaliteit, ik heb ze beter gehad maar zeker ook slechter. De haren zijn vrij hard waardoor je de onderste laag gemakkelijk kunt beschadigen.

FM Sweet Latte bottle and brush

Finish

Van zichzelf heeft FM Sweet Latte een mooi glansje na het drogen. Toch is een topcoat wel aan te raden om de houdbaarheid wat te rekken. Zonder topcoat blijft hij zo’n twee à drie dagen netjes zitten met heel minimaal wat tipwear.

Met een matte topcoat is hij ook heel erg mooi. De matte topcoat die je hieronder ziet is ook van FM, daarover binnenkort een aparte review.

FM Sweet Latte matte finish hand holding bottle

Ik vind de lak zelf erg fijn, de kleur is ook mooi. Alleen vind ik de prijs iets aan de hoge kant gezien de houdbaarheid op de nagel. Het is zeer zeker geen miskoop ik denk alleen wel dat er betere producten in deze prijsrange verkrijgbaar zijn.
Een flesje bevat 10ml en kost €7, je kunt hem kopen op FMFan.nl.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.