Layla 53 Killing Red

Layla 53 Killing Red bottle
Een poosje geleden wees iemand mij op Layla 53 Killing Red. Toevallig kreeg ik deze onlangs binnen en ik moet haar gelijk geven, hij is prachtig!

Deze prachtige rode kleur komt uit de Ceramic Effect collectie van Layla. De Ceremic Effect lakken zijn zo ontwikkeld dat ze zonder base- en topcoat gedragen kunnen worden.
Layla is een Italiaans cosmetica merk waarvan mijn collectie inmiddels begint te groeien. Ik ben zelf pas een paar maanden geleden voor het eerst in contact gekomen met het merk maar ik ben erg enthousiast erover.

Kleur

Layla 53 Killing Red is een helder rode jelly lak die gevuld is met rood/gouden flakies. De flakies veranderen van kleur afhankelijk van waar het licht vandaan komt.

Layla 53 Killing Red hand holding bottle
Formule

Killing Red is een jelly maar toch is hij niet dik, iets wat bij jellys nog wel eens wil voorkomen. De flakies laten zich prima verdelen over de nagel, je moet alleen niet in dikke laagjes werken want dan gaan ze op elkaar kleven en dat zorgt voor een minder mooi resultaat.
Op de swatches zie je drie dunne laagjes en dat is voldoende voor een dekkend geheel. Ik ben met rode kleuren altijd heel erg voorzichtig omdat die erom bekend staan dat ze je nagels absoluut verkleuren. Omdat ik met andere Ceramic Effect lakken goede ervaringen heb heb ik Killing Red aangebracht zonder basecoat. En toen ik hem na een aantal dagen verwijderde was is toch wel wat nerveus maar er was totaal geen verkleuring te zien!

Layla 53 Killing Red closeup nails

Toen ik Layla 53 Killing Red voor het eerst zag op een foto was hij aangebracht over een paarse basis en dat gaf echt een heel erg mooi effect. Dat heb ik dus ook getest en inderdaad, hij is erg mooi in die combinatie.

Layla 53 Killing Red with purple base
De Layla Ceramic Effect nagellakken hebben een erg fijn kwastje. Het ligt fijn in de hand en de haren zijn flexibel genoeg om de nagel netjes te volgen. Het is ook een lang kwastje dus je kunt ook goed bij de laatste restjes nagellak als het flesje bijna leeg is.

Layla 53 Killing Red bottle and brush
Finish

Zoals het een echte jelly betaamd heeft Killing Red een prachtige hoogglans finish. Het oppervlak heeft door de flakies wel een lichte structuur maar dat kun je oplossen met 1 of twee dunne laagjes topcoat. Op de swatches zie je de originele finish van Killing Red.

Layla 53 Killing Red macro

Dit is een extreme vergroting zodat je de flakies goed kunt zien.

Layla Killing Red kost €7,75 en is te koop bij Djasa.
Ik vind hem echt waanzinnig gaaf. Wat vind jij?

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.