Layla Mercury Twilight

Layla Mercury Twilight bottle

Ik laat je vandaag een prachtige holografische lak zien die ook erg geschikt is voor de wintermaanden.

Holografische nagellakken zijn erg mooi maar worden vaak geassocieerd met de zomermaanden, dit omdat een holo pas echt tot zijn recht komt als er fel (zon)licht op valt. Nu de feestdagen eraan komen hebben we allemaal mooie verlichting hangen waardoor holo’s toch ook wel erg mooi zijn.

De Hologram Effect collectie van Layla bevat de volgende kleuren:

 

Kleur

Layla Mercury Twilight is een licht grijze/zilveren lak die een vrij koele ondertoon heeft. In neutraal licht is het een erg subtiele kleur. Het holografische effect is niet zichtbaar.

Layla Mercury Twilight neutral light hand holding bottle

Zodra er echter licht op valt dan komt het holografische effect naar voren waardoor er een prachtig regenboog effect op de nagel verschijnt. Hij krijgt een prachtig, bijna ijzig effect.

Layla Mercury Twilight hand holding bottle

Formule

Net als een hoop andere lakken uit de Hologram Effect collectie is ook Mercury Twilight vrij dun. Doordat hij zo dun is kun je hem het beste aanbrengen in dunne laagjes. Bij het eerste laagje is hij ontzettend sheer, bij het tweede laagje is hij volledig dekkend. Dat is voor zo’n dun lakje absoluut niet slecht!

Als je een holografische lak aanbrengt dan is het belangrijk dat je nagel zo glad mogelijk is. Hoe gladder het nagel oppervlak is hoe mooier het holografisch effect zal zijn.

Layla Mercury Twilight closeup nails

De Hologram Effect lakken komen met een prettig kwastje, het dopje is wat breed maar dat is op zich niet vervelend.

Layla Mercury Twilight bottle and brush

Finish

Zoals veel holo’s heeft ook Layla Mercury Twilight een semi matte finish. Holo’s zijn helaas zeer kwetsbaar en beschadigen snel. Ik heb nooit een topcoat gebruikt bij holografische lakken tot ik zeer recent de Brilliant Due Topcoat van Layla ontving. De importeur vertelde me dat deze topcoat ook samen ging met holo’s. Ik was daar aanvankelijk vrij sceptisch over omdat het de eerste zou zijn. Ik ben het gaan proberen en ze had gelijk, de Layla Brilliant Due topcoat werkt perfect met holo’s je levert niets in qua effect. Op de swatches heb ik de topcoat aangebracht. De holo blijft nu rustig 4 dagen op zijn plaats!

Layla Brilliant Due Topcoat bottle and brush

Ik zal binnenkort een uitgebreide review schrijven over deze topcoat. Hij kost €7,95 en je koopt hem bij Djasa.

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel.

Layla Mercury Twilight macro

Layla Mercury Twilight bevat 10ml en kost €12,95, je kunt hem kopen bij Djasa.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.