Layla Retro Pink

Layla Retro Pink bottle

De eerste swatches van 2016 zijn een feit! Ik start met alweer zo’n gave holo van Layla.

Holografische lakken zijn niet nieuw, er zijn ontzettend veel merken die ze in hun assortiment opgenomen hebben. Er zijn er echter maar weinig die echt goed zijn. De reden daarachter is dat het ingrediënt dat voor het effect zorgt, spectraflair, bijzonder kostbaar is. Hoe hoger het percentage spectraflair, hoe spectaculairder het effect zal zijn. Color Club staat bekend om zijn prachtige holo’s. Onlangs had ik met een collega blogger een discussie over holografische lakken, zij vertelde mij dat ze nog nooit een holografische lak had gezien die in de buurt kwam van de Color Club Halo Hues lakken. Ik liet haar twee op elkaar lijkende kleuren zijn van zowel Color Club als Layla zonder haar te vertellen welke bij welk merk hoorde. Zij zag het verschil niet, dat zegt wel wat toch?

De Hologram Effect collectie van Layla bevat de volgende kleuren:

Kleur

Layla Retro Pink is een zoet roze kleurtje. In een neutraal licht is het holografische effect niet goed zichtbaar en lijkt het alsof de lak een fijne zilveren glitter bevat. Door dit effect krijgt hij een wat koele ondertoon.

Layla Retro Pink neutral light hand holding bottle

Licht wat direct op de lak valt wordt door de spectraflair deeltjes gebroken en vormen tezamen een prachtig prisma effect.

Layla Retro Pink hand holding bottle

Hieronder zie je een korte video van Layla Retro Pink. Laat me even weten wat je van deze toevoeging vindt. Ik overweeg het vaker in te zetten.

Formule

Net zoals de andere Hologram Effect lakken is ook Layla Retro Pink wat aan de dunne kant maar desondanks is hij wel zeer goed te lakken. Je moet alleen niet in al te dikke laagjes gaan werken want dan zal hij uitlopen in de nagelwallen en -riemen. De dekking is zeer goed, met slechts twee heel dunne laagjes heb je een egaal dekkend geheel.

Bij holografische lakken is het belangrijk dat het nageloppervlak zo glad mogelijk is omdat dan het effect het best tot zijn recht komt. Het is aan te raden om de nagels eerst te buffen voor het lakken. Je krijgt bij de Layla Hologram Effect lakken een fijn buffervijltje geleverd.

Layla Retro Pink closeup nails

De Hologram Effect lakken hebben een kort en breed flesje met ditto dopje. Het ligt wel heel prettig in de hand en ook het kwastje zelf is van goede kwaliteit.

Layla Retro Pink bottle and brush

Finish

Layla Retro Pink droogt ontzettend snel op. Als je de lak net aangebracht hebt dan is er geen holografisch effect te zien, dit wordt pas zichtbaar als hij volledig droog is. Van zichzelf heeft Layla Retro Pink een satin-achtige finish, dus tussen matte en glanzend in. Ik heb inmiddels dé topcoat gevonden die het met holografische lakken goed doet, Layla Brilliant Due topcoat.

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel.

Layla Retro Pink macro

Layla Retro Pink bevat 10ml en kost €12,95, je kunt hem kopen bij Djasa.

Klik hier om de andere kleuren uit de Layla Hologram Effect collectie te bekijken.

Vergeet je de Aura by Swarovski Crystal Gloss winactie niet!


Dit artikel bevat gesponsorde producten 
maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.