OPI Magenta Muse

OPI Magenta Muse bottle
“This sultry red-violet is truly inspiring.”

Onlangs kwam OPI uit met de Color Paints collectie, een verzameling met zogenaamde “blendable nail polishes”. Met deze semi-transparante nagellakken kun je je creativiteit los laten gaan. De lakken mengen zich met elkaar met een ware kleuren explosie tot gevolg.
Niet alle lakken zijn geschikt om op zichzelf te dragen maar enkelen zijn dat wel en die zijn dan ook echt stunning!

OPI Color Paints all bottles in a circle

De collectie bevat de volgende kleuren:

Kleur

OPI Magenta Muse is een donker rood/roze jelly nagellak. In het flesje is hij erg rood maar op de nagel, bij het aanbrengen van het eerste laagje is hij meer paars/roze. Hij lijkt dan zeer sterk op OPI Pen & Pink.

OPI Magenta Muse hand holding bottle
Hierboven zie je één laagje OPI Magenta Muse over een laagje OPI Silver Canvas.

OPI Pen & Pink hand holding bottle
En dit is één laagje OPI Pen & Pink over een laagje OPI Silver Canvas. Zoals je ziet zie je op de nagel vrij weinig verschil. Dit veranderd echter op het moment dat je de dekking gaat opbouwen, waar Pen & Pink dan echt roze wordt is Magenta Muse rood.

Formule

OPI Magenta Muse is een jelly lak. Een jelly lak is een vrij transparante nagellak. Veel jelly lakken hebben ook een echte jelly structuur en lakken alsof je een laagje jello op je nagels aanbrengt, dat is niet altijd even fijn te lakken.
Deze Magenta Muse is wel een echte jelly maar brengt aan als een normale nagellak wat erg prettig is. Hij is qua dikte perfect, je kunt zelfs iets dikkere laagjes aanbrengen zonder dat hij in de nagelriemen zal lopen. De droogtijd is prima, hij is vrij snel droog waardoor je door kunt gaan met de volgende laag.

OPI Magenta Muse closeup nails

De dekking is goed op te bouwen van transparant bij één laagje tot volledig ondoorzichtig bij vier laagjes. Bij vier lagen nagellak denk je al snel aan een enorme plak op de nagel maar dat is hier niet het geval, de lak is niet heel dik op de nagel waardoor je dus best vier dunne laagjes over elkaar kan aanbrengen zonder problemen.

OPI Magenta Muse building up opacity

Zoals je hierboven kunt zien veranderd Magenta Muse bij de tweede laag van paars/roze naar écht knal rood.

Finish

Bij een jelly nagellak hoogt een super mooie hoogglans finish. Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht en kijk die glans! Ik raad vrijwel altijd aan om een topcoat te gebruiken om nog langer van je manicure te kunnen genieten, echter zou je bij deze OPI Color Paints gemakkelijk zonder kunnen. Ik heb Indigo Motif 7 dagen gedragen zonder ook maar één beschadiging!

OPI Magenta Muse fully opaque, hand holding bottle
Hierboven zie je vier laagjes op de nagels waardoor je een dekkend geheel krijgt. Het is een warme en diep rode tint. Ik krijg er zin in de kerst van 😉

De collectie is nu te koop bij een OPI verkooppunt bij jou in de buurt. De flesjes bevatten 15ml en kosten €14,25 per stuk.

Bekijk hier de andere kleuren uit de OPI Color Paints collectie.