OPI My Pal Joey

OPI My Pal Joey bottle name

“This true blue is always there for you.”

Op 20 februari deelde ik de persaankondiging van de Hello Kitty by OPI collectie. Ik heb lang getwijfeld of ik voor de New Orleans of deze Hello Kitty collectie zou kiezen. Ik ben uiteindelijk toch gezwicht voor ons kittige vriendinnetje. Hello Kitty is in Japan mateloos populair en Europa is een poosje achtergebleven maar inmiddels kun je niet meer om haar heen. Of je nu 5 of 35 bent, Kitty is altijd leuk.
De Hello Kitty collectie bevat 12 prachtige nieuwe kleuren, voornamelijk allemaal zachte tinten. Deze blauwe kleur springt er wel echt uit.

De collectie bevat de volgende 12 kleuren:

Kleur

OPI My Pal Joey is een felle blauwe tint met een koele ondertoon. Het is geen unieke kleur, ieder merk heeft deze kleur wel, OPI heeft er meerdere uitgebracht. Ik denk niet dat ik deze kleur snel zal dragen. Ik vind het iets te heftig.

OPI My Pal Joey hand holding bottle

Formule

De formule van OPI My Pal Joey is geweldig. Zo zou iedere nagellak eigenlijk moeten zijn. Hij heeft de perfecte dikte en dekt in een dun laagje. Hij is dun genoeg om netjes glad te trekken maar niet zo dun dat hij snel uitloopt in de nagelriemen. De lak bevat enorm veel pigment, dat is fijn want daardoor dekt hij in een laagje maar dit doet helaas wel de natuurlijke nagel verkleuren. Ik breng bij dit soort kleuren graag twee laagjes basecoat aan om verkleuring te voorkomen. Bij het verwijderen vlekt hij gelukkig niet op de huid.

OPI My Pal Joey closeup nails

De Hello Kitty lakjes zitten in het standaard OPI flesje alleen het dopje heeft een witte folie met daarop kleine Kitty hoodjes. Erg schattig! Als je daar niet van houdt dan kun je de folie gemakkelijk verwijderen en heb je een doodnormaal OPI flesje.
Het kwastje van de OPI lakken zijn veruit mijn favoriete kwastjes. Het Pro-Wide kwastje is wat breder en van een erg prettige kwaliteit. Het waaiert mooi uit over de nagel waardoor je sommige nagels in een beweging kunt lakken.

OPI My Pal Joey bottle and brush

Finish

Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht, de glans die je ziet is van de lak zelf. De glans blijft ook lang mooi, om je manicure wat te verlengen kun je een glanzende of matte topcoat aanbrengen. Met een matte topcoat wordt hij iets zachter. Ik krijg vaak de vraag welke matte topcoat ik gebruik, het is de matte topcoat van OPI. Ik heb veel verschillende merken geprobeerd maar kom toch altijd terug bij OPI omdat ik het matte effect bij die topcoat het mooist vind.

OPI My Pal Joey matte finish hand holding bottle

De Hello Kitty by OPI collectie is in Nederland helaas niet te koop. Ik België kun je hem wel kopen!