OPI St. Mark’s the Spot

OPI St. Mark's the Spot bottle

Deze royal blue is een van de drie limited editions uit de OPI Venice collectie.

Venice is de nieuwe herfst/winter collectie voor 2015 door OPI. De herfst/winter collectie is altijd een omvangrijke collectie en ook dit jaar bevat hij maar liefst 12 nieuwe nagellakken en daarbovenop komen nog 3 limited editions.

De hoofd collectie bevat de volgende producten:

Daarbij komen nog de volgende drie limited edition lakken:

 

Kleur

Deze saffier/royal blauwe metallic lak is prachtig. Hij neigt wat naar donkerblauw als het licht er niet direct opvalt. De kleur is werkelijk prachtig!

OPI St. Mark's the Spot hand holding bottle

Echter als je mijn blog al wat langer volgt kan het zijn dat hij je bekend voorkomt. De kleur is bijna een 1-op-1 dupe van OPI Miss Piggy’s Big Number uit de Muppets Most Wanted collectie uit 2014.

OPI St. Mark's the Spot & Miss Piggy's Big Number bottles
In het flesje zijn de kleuren vrijwel identiek. Op de nagel zie je iets verschil maar niet wereldschokkend.

OPI St. Mark's the Spot & Miss Piggy's Big Number comparisson
Als je Miss Piggy’s Big Number al reeds hebt zou ik zelf niet ook St. Mark’s the Spot erbij halen.

Formule

De formule van OPI St. Mark’s the Spot is erg goed en het lakken gaat dan ook zonder moeite. De lak trekt mooi glad en droogt vrij snel op. Hij is wel iets aan de dunne kant waardoor je niet in dikke lagen moet gaan werken, nu heeft dat nooit mijn voorkeur omdat ik liever meerdere dunne laagjes aanbreng. De dekking van de lak is prima, op de swatches heb ik slechts twee dunne laagjes aangebracht.
Het verschil tussen OPI Miss Piggy’s Big Number en OPI St. Mark’s the Spot is dat de laatste niet heel duidelijk de kwaststreken laat zien.

OPI St. Mark's the Spot closeup nails

Finish

OPI St. Mark’s the Spot heeft een prachtige hoogglans finish van zichzelf, op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht zodat je de finish goed kunt zien. Qua houdbaarheid is die topcoat ook niet echt nodig, zonder topcoat heb ik hem na 7 dagen verwijderd en op wat tipwear na was hij niet beschadigd.

OPI St. Mark's the Spot macro

Ik heb een zwak voor matte finishes en bij een metallic is het vaak erg mooi. Deze St. Mark’s the Spot is werkelijk stunning met een matte finish!

OPI St. Mark's the Spot hand holding bottle matte topcoat

Ik vind de kleur echt schitterend maar jammer dat hij zo lijkt op de eerder uitgebrachte Miss Piggy’s Big Number. OPI St. Mark’s the Spot bevat 15ml en kost €14,95. De lakken uit de Venice collectie zijn los te koop bij Douglas. Ook is er een minipack te koop met daarin 4 mini flesjes, die kost €22,95 en is ook te koop bij Douglas.

Bekijk hier de andere kleuren uit de OPI Venice collectie.