China Glaze Peppermint to Be

China Glaze Peppermint To Be bottle

Ik ben normaal geen fan van rode nagellakken, het staat mij gewoon niet en ik draag het ook eigenlijk nooit. Toch is China Glaze Peppermint to Be een rode lak die ik gewoon prachtig vind.

Eind vorig jaar bracht China Glaze de Cheers collectie uit voor de feestdagen. Twaalf prachtige lakken waar voor iedereen wel iets moois tussen zit. De collectie varieert van subtiele crème tinten tot uitbundige glitter lakken.

De Cheers collectie bestaat uit de volgende kleuren:

Kleur

China Glaze Peppermint to Be is een diep rode kleur, een échte kerstkleur als je het mij vraagt. Hij heeft een wat oranje ondertoon die hem een warme tint geeft.

De lak heeft een shimmer die bestaat uit rode maar ook paarse en gouden deeltjes. Die shimmer geeft hem een heel feestelijk tintje.

Op de macro foto hieronder kun je de shimmer heel duidelijk zien.

China Glaze Peppermint To Be macro

Formule

Qua substantie is China Glaze Peppermint to Be heel prettig. Hij is iets aan de dunne kant maar zolang je in dunne laagjes werkt is er niets aan de hand. Bij het aanbrengen van de eerste laag lijkt hij bijzonder sheer te zijn en geeft het weinig hoop maar dat valt best mee, op de swatches zie je drie heel dunne laagjes waarmee hij volledig dekkend is. De lak levelt netjes uit dus een glad resultaat is gegarandeerd. Hij laat ook totaal geen brushstrokes zien overigens.

China Glaze Peppermint To Be closeup nails

Finish

China Glaze Peppermint to Be droogt heel snel op en heeft een heel mooie hoogglans finish. Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. Hij heeft wel een heel lichte structuur door de shimmer met een mooie topcoat ben je die kwijt.
De houbaarheid is redelijk, op dag twee had ik een kleine chip en op dag drie kreeg die een broertje en ook de tipwear stak de kop op. Met een goede topcoat kun je die houdbaarheid aanzienlijk verlengen.

China Glaze Peppermint To Be hand holding bottle

De China Glaze lakken bevatten 14ml en kosten €5,95. De prijs is heel erg scherp als je het vergelijkt met de kwaliteit van de lakken van China Glaze. Je koopt China Glaze in Nederland bij Pretty Polish.

Bekijk hier de andere kleuren uit de China Glaze Cheers collectie.