Sally Hansen 7 in 1 Complete Care

Sally Hansen 7-in-1 bottle in box

Een goede verzorging is essentieel voor mooie, sterke en gezonde nagels. Naast de verschillende crèmes en oliën zijn er ook nog andere opties, zoals deze verzorgende lak.

Sally Hansen staat bekend als de nummer 1 in nagellak wereldwijd maar ook de verzorging van de nagels is iets waar dit merk erg sterk in is. Ik ben zelf al jaren fan van de Sally Hansen Insta-Dri topcoat maar sinds kort heb ik daar ook de 7 in 1 Complete Care aan toegevoegd.

Sally Hansen 7-in-1 bottle

Het aanbrengen van een goede basecoat is een essentieel onderdeel van de perfecte manicure. Het biedt een fijne basis voor de kleur die je wilt aanbrengen en beschermd tevens de nagel tegen eventuele schadelijke invloeden die in de kleur kunnen zitten. Ook zorgt een goede basecoat ervoor dat zeer sterk gepigmenteerde kleuren, zoals bijvoorbeeld teal en rood, niet in de nagelplaat kunnen doordringen en voorkomt op die manier dus ook ontsierende verkleuringen.

De Sally Hansen 7 in 1 Complete Care is een compleet product dat je als basecoat, topcoat maar ook alleen als verzorgende laag op de nagels kunt aanbrengen. Het bevat een gepatenteerde formule die avocado olie, zee zout, granaatappel extract en calcium bevat.
Het product heeft de volgende zeven eigenschappen:

  1. Basecoat
  2. Topcoat
  3. Stimuleert groei
  4. Verstevigd
  5. Ridge-filler
  6. Verhelderend
  7. Ultra vochtinbrengend

Ik heb het product een tijdje kunnen testen voordat ik deze review schrijf. Ik zal beginnen met de verzorgende elementen in de Sally Hansen 7 in 1 Complete Care.

Sally Hansen 7-in-1 hand holding bottle

Ik heb het product getest op mijn natuurlijke nagels, zonder gel overlay. Op de foto’s zie je mijn nagels mét een overlay maar die overlay is aangebracht na het testen. Ik heb eerlijk gezegd geen significant verschil kunnen opmerken in de groeisnelheid van mijn nagels. Wel heb ik het gevoel dat ze iets steviger worden. Normaal kun je dat bij nagelverharders toeschrijven aan het feit dat deze producten de nagel uitdrogen waardoor ze harder lijken maar in feite enkel heel droog en broos zijn geworden. Bij de Sally Hansen 7 in 1 Complete Care heb ik dat gevoel niet. De nagels zijn niet uitgedroogd en ogen gezond en sterk.

Wat betreft het vochtinbrengende effect ben ik nog steeds van mening dat de beste verzorging van binnenuit komt. Het nagelbed wordt door het bloed voorzien van zuurstof en andere essentiële stoffen. Een verzorgende lak is een mooie aanvulling daarop.

Over het verhelderende effect kan ik niet veel zeggen. Ik gebruik altijd een goede basecoat en heb daardoor maar zeer zelden verkleuringen in de nagelplaat zitten.

Dan de geur, ik las ergens dat iemand de lak een overdreven chemische geur vond hebben. Het is en blijft een nagellak en die ruiken nu eenmaal sterk. Ik vind de geur van dit product niet overdreven sterk in vergelijking met andere nagellakken.

Sally Hansen 7-in-1 bottle and brush

De formule van het product is erg prettig. Het brengt gemakkelijk aan en is zonder moeite netjes over de nagel te verspreiden. Het droogt vrij snel op, het is geen Insta-Dri maar de droogtijd is zeker niet slecht waardoor je snel door kunt gaan met het aanbrengen van de kleur. Het kwastje is hetzelfde als van de Sally Hansen Insta-Dri, niet te breed en van een fijne kwaliteit.

Sally Hansen 7-in-1 hand holding brush

Qua ridge-filler doet hij zijn werk ook vrij aardig. Hij weet kleine oneffenheden in de nagelplaat te verdoezelen. Voor grotere beschadigingen zul je een dikkere ridge-filler nodig hebben. Doordat het product de kleine oneffenheden in de nagel opvult legt hij een prima basis voor de perfecte manicure. Hij laat een vrij vlak en glad oppervlak achter waardoor de kleur lak gemakkelijk aangebracht kan worden.

Als basecoat doet hij ook erg goed zijn werk. Hij beschermd de nagel tegen verkleuringen van sterk gepigmenteerde kleur lakken. En dat is ook wat een goede basecoat moet doen. Bij zéér sterk gepigmenteerde kleuren is het wel verstandig om twee laagjes aan te brengen maar dat is bij iedere basecoat wel handig.

Sally Hansen 7-in-1 hand holding bottle 3

Als topcoat vind ik hem erg fijn. Hij laat een schitterende glans achter die ook langdurig aanhoudt. De droogtijd is prima, nogmaals het is geen quick dry product maar heeft wel een acceptabele droogtijd.

Sally Hansen 7-in-1 hand holding bottle 2

Na een poosje te hebben getest kan ik zeggen dat ik wel tevreden ben met dit product. Als je last hebt van droge, splijtende of brekende nagels dan zou je dit product zeker eens moeten testen. Gezien vele eigenschappen die de Sally Hansen 7 in 1 Complete Care heeft is de prijs prima. Je koopt Sally Hansen 7 in 1 Complete Care bij IciParisXL en hij kost €11,69.

Ik hoop dat je een fijne dag hebt!

– X-

Tamara

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.